Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DYNIA NADZIEWANA RYBĄ I SEREM PLEŚNIOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 4 szt
filet z ryby morskiej 80 dkg
ziemniak 5-7 szt
ser plaśniowy 30 dkg
pietruszka zielona 1/2 szt
sok z cytryny do samku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
kolendra 2 szt
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DYNIA NADZIEWANA RYBĄ I SEREM PLEŚNIOWYM

Posiekaj kolendrę i natkę, wymieszaj ze skórką startą z cytryny, sokiem z cytryny, mieloną papryką i łyżeczką przyprawy do ryb oraz solą, pieprzem i 2 -3 łyżkami oleju. Do marynaty włóż rybę pokrojoną w dużą kostkę. Wymieszaj odstaw na godzinę. W tym czasie odetnij od dyni końcówki z ogonkami, wydrąż środki z pestkami, Dynie posól od środka. Obierz ziemniaki, cienko pokrój, pokrusz ser. Wymieszaj z odsączoną z zalewy rybą. Nadzieniem nafaszeruj dynie. Skrop masę zalewą, w której leżała ryba. Dynie wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak