Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grillowana w hiszpańskim stylu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
pomidor 1 szt
ogórek 1 szt
szynka 3 plastry
oliwa
sok z cytryny
sól
pieprz
chili
chleb razowy 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grillowana w hiszpańskim stylu

Na patelni grillowej lub na grillu układamy plastry szynki, plastry chleba, oraz bakłażana umytego i pokrojonego w plastry.
Grillujemy z obu stron.
Pomidora i ogórka myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w plasterki.
Na talerzu lub w misce układamy warstwy plastrów pomidora, ogórka, zgrillowanego bakłażana, kawałków chleba i szynki.
Wszystko skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, oprószamy chili, pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak