Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica z masłem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
masło 1/2 kostki
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica z masłem czosnkowym

Polędwicę pokroić na plastry około 1 cm, rozgnieść ręką nie rozbijać tuczkiem, Usmażyć najlepiej na patelni grilowej ale bez tłuszczu po 5 min z każdej strony. Miękkie masło zmiksować z czosnkiem i posiekaną natką. Na gorące mięso nakładać po kawałku masła. Masło ma się roztapiać na polędwicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 18.05.2013 16:28
Smakować musi wybornie!
gacopierz23 17.11.2012 19:16
uwielbiam
ben-ka 19.05.2012 15:33
pyszności takie jedzonko:)
Łukasz15 04.05.2012 07:50
pycha
zuzanna_z 30.04.2012 13:52
ciekawe
Karmel 19.02.2012 13:17
fajne
joanna77 18.02.2012 21:09
pyszna
Tika4444 08.01.2012 12:43
musi być pyszne
owca441 21.12.2011 20:05
rewelacja
owca441 21.12.2011 20:05
rewelacja
kasienka23 23.11.2011 11:24
oj zjadłabym z chęcią
teresa18 19.11.2011 17:41
nawet u mnie czuć jaj aromatyczny zapach
traktorek 18.11.2011 17:20
szybki obiadek
SylwiaMagdaSabin 15.11.2011 13:13
musi być dobre
misia53 12.11.2011 12:29
ach, ta polędwiczka.....
Krystyna32 11.11.2011 00:16
extra
Motorek 09.11.2011 11:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak