Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kminkowa dla odmiany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 300 gram
włoszczyzna 1 tacka
tłuszcz 40 gram
woda 2 litr
kminek 50 gram
mąka pszenna 40 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kminkowa dla odmiany

Wodę zagotować, dodać umyte kości (może być kość od schabu, lub żeberka),kminek, obraną włoszczyznę, ugotować wywar, odcedzić.Tłuscz (najlepiej masło) rozgrzać na patelni, dodać mąkę, przygotować zasmażkę. Rozprowadzić z zimnym wywarem na jednolitą masę. Zagotować, rozrzedzić częścią gorącego wywaru, połączyć z pozostałym wywarem. Można posypać świeżą zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.02.2012 19:14
nigdy jeszcze nie próbowałam, ciekawy przepis
Wacław 14.01.2012 15:09
pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak