Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w curry i śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
czosnek 2 duże ząbki
curry 1 łyżeczka
kolendra 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18-procentowa 180 gram
olej do smażenia
sól do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w curry i śmietanie

Kroki postępowania

1
Mięso natrzeć wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Krok 1 - Polędwica w curry i śmietanie foto
2
Mięso kłaść na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.
Krok 2 - Polędwica w curry i śmietanie foto
3
Mięso zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Polędwica w curry i śmietanie foto
4
Jak mięso będzie miękkie wlać śmietanę i dusić jeszcze 5-10 minut.
Krok 4 - Polędwica w curry i śmietanie foto
5
Mięso kroić na porcje, podawać z sosem.
Krok 5 - Polędwica w curry i śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.03.2014 07:16
Pyszności :)
Alex_M 13.11.2013 11:01
musi być pyszna ;)
sunnymood 16.03.2012 20:24
dobre, dobre
ziutula
ziutula 17.12.2011 15:18
lubię takie domowe pieczonki zamiast dziwnych kiełbach...
Izabela/bella81 09.12.2011 09:44
musi być bardzo smaczne
Weronika_eM 13.11.2011 19:39
bardzo smakowite
Lotar 08.11.2011 10:27
smaczna musi być :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak