Sposób przygotowania

Mięso pokroić w grubą zapałke i zamarynowac odstawic na 15 minut. Kapustę pokorić w kwadraty, cebulki w piórka, papryczke drobno. Zagotować rosól (lub bulion). Rozgrzac w woku olej, Mięso, kapustę, cebule i pqpryczkę podsmażyć metoda stir-fry(ok. 3 minuty). Do rosołu wrzucić to co podsmażyliśmy, zagotować, Dodać ocet, sos sojowy, olej sezamowy, imbir, pieprz pogotować jakies 5 minut. Na koniec do wrzacej zupy wrzucic makaron który przez minutke w zupie dojdzie do miekkosci. Przelac do miseczek, posypac zieloną dymka.
Zupa jest ostra, kwaskowata i daje mocno kopa. I oto własnei w niej chodzi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Troszkę skomplikowane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    A tam... Dla mnie proste jak drut :P Myślę, że będzie dla każdego kto tylko spróbuje. Ja już wspominałam, że nie powinnam tu zaglądać... Na wizus bomba! Obiecuję, że zrobię, bo szalenie lubimy takie rzeczy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Koniecznie muszę zrobić,extra!
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Zupa na zdjęciu wygląda przepysznie i choć ja osobiście nie przepadam za ostrymi potrawami, to mój mężczyzna je uwielbia, więc jak mnie ładnie poprosi to być może Mu taką pożywną zupkę ugotuję :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wygląda wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !