Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienka kiełbasa 50 dag
włoszczyzna 1 pęczek
żur 0,5 litr
cytryna 1 plasterek
chrzan tarty 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
kwaśna śmietana 0,5 szklanka
sól do smaku
boczek wędzony 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

Włoszczyznę dokładnie oczyścić i umyć. Marchewkę i pietruszkę naciąć z grubszego końca na krzyż. Z włoszczyzny i boczku zagotować wywar. Do wywaru dodać żurek. Doprawić majerankiem, wrzucić plasterek cytryny i dwa przecięte ząbki czosnku. Dodać śmietanę, wcześniej rozrobioną z małą ilością zupy. Podawać z kiełbasą. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 27.06.2012 09:24
uwielbiam taki zurek
Wacław 18.04.2012 10:36
bardzo lubię !
Margo1 30.03.2012 14:41
pychota
romanrafal
romanrafal 10.03.2012 13:32
smaczne
RenataZ-et 02.03.2012 00:24
pyszna zupa
Mati13 03.02.2012 14:27
pyszny!
Robert10 20.01.2012 13:47
pyszniutki
Ewelina47 18.01.2012 12:08
smaczny
FAFIK 11.01.2012 17:45
Pyszny!
Wafelek2601 30.12.2011 09:35
bardzo lubię żurek, ale u mnie zazwyczaj do żurku podaje się białą kiełbaskę
Olaa 09.11.2011 08:50
super
Margo1 08.11.2011 10:37
Wyśmienita zupka , dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak