Sposób przygotowania

Czekoladę razem z margaryną rozpuszczamy w wodnej kąpieli.
W misce miksujemy robotem jajka z cukrami i ekstraktem waniliowym. W osobnej misce przesiewamy mąkę z proszkiem, solą i pieprzem. Składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Dzielimy na 2 części. W jednej misce zostawiamy troszkę więcej na ciemną masę czekoladową. A drugą masę łączymy z puree z dyni. Obie masy dokładnie mieszamy i wykładamy na prostokatną blachę na przemian. Pieczemy w 180 C około 40 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super ci wyszło :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jeszcze nigdy nie robiłam ciasta z dodatkiem dyni, ale ostatnio bardzo mnie kuszą to wygląda rewelacyjnie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    miło mi, że się podoba
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    zaciekawił mne ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    zaciekawił mne ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    zaciekawił mne ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chyba się komentarze zdublowały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z dynią jeszcze żadnego ciasta nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !