Sposób przygotowania

Formę do tarty natłuszczam i wykładam kilkoma płatami rozmrożonego ciasta francuskiego. Nakłuwam i delikatnie podpiekam w piekarniku (150-160C).
Na podpieczony spód wykładam przygotowane wcześniej składniki:
-jako pierwsze wykładam podsmażone mielone mięso wieprzowe/wołowe doprawione do smaku
-mięso opatulam sosem beszamelowym, do którego, oprócz podstawowych składników dodaję jeszcze szczyptę curry
- jako następne na cieście lądują podsmażone na oliwie warzywa (cebula, papryka i cukinia doprawiona oregano, cząbrem, solą i pieprzem)
- całość obkładam plastrami dobrego sera żółtego i na koniec przykrywam delikatnie resztą ciasta francuskiego, mocniej dociskając brzegi, aby po upieczeniu boki były ze sobą złączone

Po upieczeniu (ok.30-40min, końcowe 10min z termoobiegiem) kroję w zgrabne trójkąty, polewam odrobiną keczupu z łezką majonezu, ozdabiam listkiem świeżej bazylii!
Pycha! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    taka zapiekanke bym zjadla
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    jest naprawdę smakowita!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !