Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
ziemniaki 1,5 kg
czosnek 5 ząbków
sok pomidorowy 400 ml
oliwa 400 ml
natka pietruszki
rozmaryn 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryby

Dorsza pokroić w kawałki, oprószyć kucharkiem, pieprzem i odstawić na 2 godz. Ziemniaki obrać pokroić w talarki i połowę włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać natką pietruszki, rozmarynem i dać przygotowaną rybkę a na nią pozostałe ziemniaki. Oliwę zmieszać z sokiem pomidorowym i posiekanym czosnkiem, polać tym przygotowaną zapiekankę. Piec ok. 40 min w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.09.2013 07:44
z pewnością smaczna, takiej nie robiłam
ben-ka 28.04.2013 09:54
smaczna taka rybka.
Łukasz15 06.12.2012 15:48
Bardzo dobra
MagdaXXX 28.05.2012 19:39
uwielbiam rybki
Ewelina47 28.01.2012 07:40
ciekawe jak smakuje taka zapiekanka
Wacław 17.11.2011 10:02
ciekawy przepis !
mirosława4 12.11.2011 17:11
super
Wafelek2601 11.11.2011 09:49
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak