Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą KUCHAREK oraz pieprzem, odstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie zrumienić na oliwie ze wszystkich stron, ułożyć w brytfannie, posypać tymiankiem, obłożyć plasterkami słoniny, podlać rosołem i winem, wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do temperatury 185°C. Uzupełnić sos rosołem, dodać przecier pomidorowy, masło, natkę i piec jeszcze 15 min. Po upieczeniu pokroić w plastry, polać sosem i podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajnie takiego indyka upiec i zjeść
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pewnie że fajnie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    no to pieczemy
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    taka pieczeń to fajna sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    brzmi smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    paluszki lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !