Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 80 dag
słonina 6 plasterków
rosół z kury Kucharek 1 szklanka
wino białe 3 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą KUCHAREK oraz pieprzem, odstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie zrumienić na oliwie ze wszystkich stron, ułożyć w brytfannie, posypać tymiankiem, obłożyć plasterkami słoniny, podlać rosołem i winem, wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do temperatury 185°C. Uzupełnić sos rosołem, dodać przecier pomidorowy, masło, natkę i piec jeszcze 15 min. Po upieczeniu pokroić w plastry, polać sosem i podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 21.05.2011 19:12
paluszki lizać
marcia71 13.04.2011 10:20
brzmi smacznie
rakow2
rakow2 27.01.2011 14:30
taka pieczeń to fajna sprawa
szajba2 19.01.2011 14:19
no to pieczemy
rakow2
rakow2 08.10.2010 15:17
pewnie że fajnie
Barbara55 02.09.2010 15:26
fajnie takiego indyka upiec i zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak