Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki smażone w głębokim tłuszczu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode kabaczki 4 małe
oliwa 1/2 l
mąka 25 dag
olej 1 łyżka
jajko 2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki smażone w głębokim tłuszczu

kabaczki umyć przektajac wzdłuż na 4 części a potem na kawałki o długości 2 cm i osaczyć z soku następnie przygotować ciasto mąkę sól i olej z jajkami dodając stopniowo wodę tak aby otrzymać półpłynny ciasto maczać w nim kawałki kabaczka i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu w tem około 150 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak