Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 0,5 l
cukier 25 dag
cynamon 1 łyżka
orzechy włoskie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka orzechowa

Spirytus wymieszać z jedną szklanką wody, dodać orzechy oraz cynamon. Odstawić na 3 tygodnie. Cukier wymieszać 1,5 szklanki wody, wlać przecedzoną nalewkę. Rozlać do butelek i odstawić na rok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.08.2013 07:44
nie piłam, ciekawa jestem smaku
olkaaa 23.02.2013 14:42
jeszcze nie próbowałam
Renataj 27.01.2013 09:54
Domowa naleweczka - nie ma nic równie pysznego. Tylko właśnie .... to czekanie.
Renataj 27.01.2013 09:54
Domowa naleweczka - nie ma nic równie pysznego. Tylko właśnie .... to czekanie.
kate.500 25.12.2012 00:24
super fajna
alaaa 14.02.2012 10:49
nalewka dobra tylko najgorsze to czekanie,,,
Wafelek2601 12.02.2012 12:53
super
m1monika 15.11.2011 10:29
świetna
Magdalena1110 12.11.2011 21:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak