Sposób przygotowania

PIEKARNIK NAGRZEWAMY DO 180 STOPNI,FORMĘ DO PIECZENIA O WYMIARACH 20 NA 20 SMARUJEMY MASŁEM I ODSTAWIAMY.BRZOSKWINIE ODSĄCZAMY KROIMY W PLASTERKI I WYKŁADAMY NA PATELNIĘ RAZEM Z BRĄZOWYM CUKREM I SMAŻYMY JE 3 MINUTY NA ŚREDNIM OGNIU I ODSTAWIAMY.JAJKA UBIJAMY Z CUKREM I ODSTAWIAMY.DO DUŻEJ MISKI WKŁADAMY BUŁKĘ TARTĄ I WLEWAMY GORĄCE MLEKO,DOKŁADNIE MIKSUJEMY I ZOSTAWIAMY NA 3 MINUTY.dodajemy ubite jajka do tartej bułki i dokładnie razem miksujemy,wkładamy brzoskwinie i wlewamy ciasto do przygotowanej wcześniej formy.Formę umieszczamy w naczyniu wypełnionym gorącą wodą i pieczemy 40 minut w piekarniku.Formę wyjmujemy z piekarnika i studzimy przed podaniem.Można podawać z bitą śmietan lub lodami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !