Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding brzoskwiniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
cukier brązowy 1 łyżka
jajko 2 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 1/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mleko gorące 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pudding brzoskwiniowy

PIEKARNIK NAGRZEWAMY DO 180 STOPNI,FORMĘ DO PIECZENIA O WYMIARACH 20 NA 20 SMARUJEMY MASŁEM I ODSTAWIAMY.BRZOSKWINIE ODSĄCZAMY KROIMY W PLASTERKI I WYKŁADAMY NA PATELNIĘ RAZEM Z BRĄZOWYM CUKREM I SMAŻYMY JE 3 MINUTY NA ŚREDNIM OGNIU I ODSTAWIAMY.JAJKA UBIJAMY Z CUKREM I ODSTAWIAMY.DO DUŻEJ MISKI WKŁADAMY BUŁKĘ TARTĄ I WLEWAMY GORĄCE MLEKO,DOKŁADNIE MIKSUJEMY I ZOSTAWIAMY NA 3 MINUTY.dodajemy ubite jajka do tartej bułki i dokładnie razem miksujemy,wkładamy brzoskwinie i wlewamy ciasto do przygotowanej wcześniej formy.Formę umieszczamy w naczyniu wypełnionym gorącą wodą i pieczemy 40 minut w piekarniku.Formę wyjmujemy z piekarnika i studzimy przed podaniem.Można podawać z bitą śmietan lub lodami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 05.02.2012 15:56
pysznoscie ;)
MAR3STA 07.11.2011 22:49
super
Krystyna32 07.11.2011 12:28
extra
agnieszka214 07.11.2011 09:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak