Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szpararagowa konserowa po toksańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 1 puszka
cebula 1 sztuka
olej 1/2 kg
pomidory mrożone 6 sztuk
przecier pomidorowy 2 łyżi
pietruszka zielona 1/3 pęczku
pieprz 1 szczyptas
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szpararagowa konserowa po toksańsku

rozgrzać w garnku olej i usmażyć w nim na jasnozłoty kolor pokrajaną w drobna kostkę cebulę dodać sparzone obrane ze skóki i pokrajaną w ćwiartki pomidory doprawić solą pieprzem wsypać drobno pietruszką gdy pomidory zmiękną dołożyć osączoną z zalewy fasolą wymieszać przykryć pokrywką i dusić przez 7 minut aby fasola dobrze się zagrzała

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 17.03.2012 18:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak