Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 800 gram
śmietana 10 łyżek
mąka pszenna 120 gram
jaja 2 szt.
masło 100 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
ketchup wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w cieście

Pory oczyścić, opłukać. Ugotować je w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić. Ze śmietany, mąki pszennej, jaj, proszku do pieczenia i soli przyrządzić ciasto (wszystkie skł. dokładnie połączyć). Pory nabijać na widelec, zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym wcześniej na patelni maśle. Ułożyć fantazyjnie na półmisku, polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak