Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula w cieście po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 600 gram
śmietana 9 łyżek
mąka krupczatka 120 gram
jaja 2 szt.
olej roślinny 90 gram
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula w cieście po mojemu

Śmietanę połączyć z jajami i mąką. Dodać proszek do piecznie, sól, dokładnie wymieszać. Cebulę obrać, pokroić w duże talary. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę zanurzać w przygotowanym cieście i smażyć na rumiany kolor. Idealna jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 25.11.2011 11:57
Robię podobną. Jest bardzo smaczna.
Justyna Jussstiii 07.11.2011 08:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak