Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby suszone smażone panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 szt.
mleko 300 ml
mąka pszenna 50 gram
jajko 2 szt.
masło 70 gram
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby suszone smażone panierowane

Grzyby umyć, namoczyć w mleku ok. 1 godz. (w razie potrzeby uzupełnić wodą). Ugotować do miękkości. Odcedzić i odsączyć. Grzyby posypać solą, pieprzem i natką pietruszki. Panierować je w: mące pszennej, jajku, bułce tartej Prymat. Na patelni rozgrzać masło. Smażyć panierowane grzyby z dwóch stron. Podawać do ziemniaków z buraczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.11.2011 08:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak