Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze duszone ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 600 gram
cebula biała 2 szt.
masło 100 gram
sól do smaku
śmietana 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze duszone ze śmietaną

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć na sicie. Cebulę pokroić w krążki, na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebulę, dodać rydze. Dusić do miękkości. Dodać pieprz i sól. Gdy bedą już miękkie dodać śmietanę, zdjąć z ognia, wymieszać. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.11.2011 08:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak