Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rewelacyjna szarlotka na gorąco z lodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
cukier 1 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 kostka
jabłka 1,5 kg
lody waniliowe
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rewelacyjna szarlotka na gorąco z lodami

Mąkę, cukier, bułkę tartą i proszek do pieczenia wymieszać w misce.

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ( sam dół ). Wsypać na spód połowę mieszanki. Pół kostki masła ( twardego, prosto z lodówki ) zetrzeć równomiernie na tarce o grubych oczkach na wysypaną mieszankę. Następnie wsypać pokrojone w drobną kostkę jabłka. Na jabłka zetrzeć drugą połowę masła. Przykryć resztą mieszanki.

Piec ok. godziny ( aż góra będzie lekko twarda ) w temp. 190 stopni.

Podawać gorące, ale nie od razu, najlepsze po paru godzinach. Podgrzewać w mikrofali każdy kawałek, nałożyć gałkę lodów waniliowych ( waniliowe najlepsze do tego ciasta ), polać polewą czekoladową.

Rewelacja!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 07.05.2012 15:29
pycha
Miki 20.04.2012 14:27
super
Seba 02.02.2012 09:39
smaczna
goofy9 14.11.2011 13:49
pyszna
sunnymood 07.11.2011 11:35
wow:) pychota
agnieszka214 07.11.2011 09:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak