Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode buraki gotowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode buraki 1 pęczek
masło 3
pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Młode buraki gotowane

buraki starannie umyć nać obciąć 6 cm ponad burakami na nalęży obcinąć korznia ani obierać buraków ze skórki gdyż podczas gotowania straciłby nie tylko koor ale również smak umyte buraki włozyc do takiej ilości wrzątku aby były całkowicie zanurzone następnie osolić przykryć pokrywką i gotować 20-30 minut po ugotowaniu przelać zimną wodą obrać pokrajać w plastry stopić masło włożyć buraki i podsmażyć z tłuszczem przykryć pokrywką posyapac posiekaną pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak