Sposób przygotowania

grzyby opłukać starannie w ciepłej wodzie i ugotować do miękkości z kilkoma ziarnkami ziela i pieprzu odcedzić z wywaru i zmielć w maszynce cebulę oczyścić opłukać drobno pokrajać i zrumienić w rozgrzanym tłuszczu na jasny kolor wymieszać z grzankami doprawic do smaku sola i mielonym pieprezm przesmażyć z bułka tartą wystudzić i wymieszać z białkiem
w czasie gotowania grzybów zrobić ciasto mąkę przesiać zagnieść z jajkami i wodą wyrobić na dość ścisłe ciasto rozwałkować je cienko pokrajać na kjwadraty o bok 4 cm na każdy kwadracik nakłądać łyżeczkę małą ilość nadzienia potem zlepiać je w trójkaty ugotować we wrzącej osolonej wodzie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !