Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem na parze na puszystą masę. Ubijając dalej na parze, wlewać stopniowo wino. Gdy ubijana masa nabierze gęstości i puszystości, ubijać jeszcze 1-2 min.
Zabaione podaje się zarówno na ciepło jak i na zimno z owocami, lodami, galaretkami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    klasyka
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Może być trochę słodkie.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnsto

    pycha ! ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !