Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna kiełbasa smażona z cebulką

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 5 szt
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
sól
musztarda/keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna kiełbasa smażona z cebulką

Kiełbasę nacinamy na całej długości z obu stron, następnie z obu stron posypujemy czerwoną papryką. 2 cebule obieramy z łupin, przekrawamy na pół i kroimy w pół plastry. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, układamy obok siebie kiełbasy, z drugiej strony wsypujemy pokrojoną cebulę, doprawiamy ją solą i również posypujemy papryką. Smażymy kiełbasę na rumiano z obu stron, podczas smażenia w miejscach nacięcia kiełbasa sie otworzy i wniknie tam papryka. Cebulę, co jakiś czas mieszamy drewnianą łyżką, żeby równomiernie się zrumieniła. Kiełbasę wykładamy na półmisek, wokół niej układamy smażoną cebulkę. W rogach kładziemy musztardę i keczup, podajemy również ogórki konserwowe. Do tak usmażonej kiełbasy ja podaje również bułki pszenne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 07.11.2011 23:52
Uwielbiam taką.
aginaa 07.11.2011 17:05
lubie taka ;)
Iwusia 06.11.2011 23:47
najlepsze i najsmaczniejsze :]
pacpaw 06.11.2011 18:06
dawno takiej nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak