Sposób przygotowania

Kiełbasę nacinamy na całej długości z obu stron, następnie z obu stron posypujemy czerwoną papryką. 2 cebule obieramy z łupin, przekrawamy na pół i kroimy w pół plastry. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, układamy obok siebie kiełbasy, z drugiej strony wsypujemy pokrojoną cebulę, doprawiamy ją solą i również posypujemy papryką. Smażymy kiełbasę na rumiano z obu stron, podczas smażenia w miejscach nacięcia kiełbasa sie otworzy i wniknie tam papryka. Cebulę, co jakiś czas mieszamy drewnianą łyżką, żeby równomiernie się zrumieniła. Kiełbasę wykładamy na półmisek, wokół niej układamy smażoną cebulkę. W rogach kładziemy musztardę i keczup, podajemy również ogórki konserwowe. Do tak usmażonej kiełbasy ja podaje również bułki pszenne

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno takiej nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    najlepsze i najsmaczniejsze :]
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    lubie taka ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Uwielbiam taką.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !