Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z combra 500 g
boczek wędzony 200 g
oliwa 2 łyźki
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z baraniny

umyte, wyżyłowane mięso pokroić w kostkę. Lekko rozbić, włożyć do miski, skropić oliwa sokiem z cytryny, opruszyć pieprzem, szałwią, majerankiem i estragonem. Dodac zmiażdzony czosnek z solą i wymieszać. Schłodzić w lodowce 3-4h. Boczek pokroić w plasterki, nadziewać naprzemiennie boczek i mięso na kijki. Piec do zrumienienia na rozgrzanym grilu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak