Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina na niedzielny obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 300 g
oliwa 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
kardamon
papryczka chili 1 szt
boczek 200 chudy
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na niedzielny obiad

Mięso i bekon pokroić w drobne paseczki. Połowę oliwy, ocet i wódke, sos sojowy, szczyptę kardamonu i pieprzu oraz chili wymieszać i zalać mięso na ok 30 min. Smażyć partiami na treszczie oliwy mięso i bekon. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak