Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do pierogów z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 25 dag
cebula czerwona 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do pierogów z soczewicy

Soczewicę zalać letnią wodą i odstawić na 12 godzin. Ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić i zmielić. Cebulę posiekać, podsmażyć i dodać do masy z soczewicy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podgrzać na małym ogniu. Ostudzić i nadziewać pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.09.2013 08:32
fajne nadzienie
pestka 01.09.2013 09:45
nigdy nie pokusiłam się na zrobienie takich pierogów, muszę spróbować
dorotka0000025 22.02.2013 15:17
nigdy nie robilam
Laila2786 27.01.2013 12:22
ciekawe nadzienie
alaaa 16.02.2012 19:01
nie mój smak
Ania67 16.12.2011 20:19
bardzo lubie
Magdalena1110 09.11.2011 19:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak