Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe w budyniowym kapeluszu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 3/4 szklanki
czekolada mleczna 1 tabliczka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 1 łyżka
jajko 3 szt
mleko 3 i 3/4 szklanki
masło 1 i 1/3 kostki
cukier 1 i 1/3 szklanki
esencja waniliowa 1 łyżeczka
budyń waniliowy 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe w budyniowym kapeluszu

Budyń przygotowujemy z 3 szklanek mleka- i 1/3 szklanki cukru- studzimy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao, szklanką cukru i posiekaną czekoladą,.
Jajka rozmącamy- dodajemy mleko, esencję waniliową i 1/3 kostki roztopionego masła.
Mokre składniki łączymy z suchymi- mieszamy krótko i przekłady masę do foremek.
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
Kostkę miękkiego masła ucieramy na puch- dodajemy stopniowo wystudzony budyń- miksujemy aż powstanie aksamitny krem.
Krem nakładamy na muffiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 10.03.2012 12:49
wyśmienite
rjustysia 24.11.2011 12:59
I piękne i pyszne :)
Małgosia6 18.11.2011 08:49
wyglądają cudnie
iga2 08.11.2011 17:08
smaczne i pięknie wyglądają
joanna77 08.11.2011 15:24
pychotka takie babeczki
Weronika_eM 07.11.2011 21:30
mniam mniam
Kuchareczekjeden 07.11.2011 11:48
rewelacyjne
Beatris 07.11.2011 10:22
Przepyszne babeczki.
AgaS10 07.11.2011 06:35
wyglądają uroczo:)
przejs 06.11.2011 23:35
jakie śliczne!!!!
agnieszka137 06.11.2011 22:27
wspaniałe!
treonina 06.11.2011 15:20
pycha! zjadłoby się taką...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak