Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pólksiężyce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
cukier 150 g
kakao 50 g
mąka 70 g
cukier puder 200 g
rum 1 kieliszek
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Pólksiężyce

Masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku i ucierać na puch. Ubić pianę z białek i dodać do utartej masy. Następnie wsypać mąkę kakao, oraz zmielone orzechy. Wszystko lekko wymieszać wyłożyć na blachę lekko rozsmarować. Piec 15 min. Cukier puder utrzeć z kieliszkiem rumu, uzupełnić wodą tak aby lukier mial konstyntencję śmietany. Upieczone ciasto polukrować. Po zaschnięciu wykrawać małą szklaneczką półksiężyce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak