Sposób przygotowania

Rozdrobnić mikserem margarynę z mąką. Następnie dodać cukier,żółtka, proszek i smietanę. Całość dobrze zagnieść do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na dwie równe części: jedną połówkę zawinąć w folię i schować do lodówki, a drugą rozwałkować równomiernie i położyć na przygotowanej blasze. Na wierzch położyć prażone jabłka, wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować i deliktanie ułożyć na nich. Następnie nakłuć widelcem ciasto. Piec w piekarniku ok. 50 min. w temp. 180 st. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jaka przekładana, równiutka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    też mam fazę na szarlotkę :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !