Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
woda 1 l
cukier 50 dag
spirytus 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniówka

Wiśnie dokładnie umyć, przebrać, oczyścić z ogonów, zalać przegotowaną wodą rozmieszaną z cukrem. Zlać do dużego słoja, obwiązać kawałkiem gęstego płótna i postawić do fermentacji, która trwa około 6 tygodni. Po sfermentowaniu przefiltrować i dodać spirytus według uznania. Zlać do butelek i szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak