Sposób przygotowania

Okropnie nie lubię zarabiać ciasta drożdżowego.Trafiłam na taki przepis i drożdżowe od czasu do czasu pojawia się w naszym domu.Bierzemy sporą miskę i wsypujemy składniki dokładnie w takiej kolejnosci jak podałam.Drożdże rozkruszamy na sam spód a potem juz po kolei resztę.Mieszamy wszystko drewniana łyzką,przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 7 godzin.Mieszamy jeszcze raz i przelewamy do wysmarowanej tłuszczem blaszki.Pieczemy ok.1 godziny(trzeba patrzeć bo czasem 50 minut wystarcza) w 180 stopniach.Mozna dodać pokrojone owoce.Polecam:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    często takie robię...bardzo duże wyrasta i jest smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    moje za długo było w piecu(dlatego napisałam,że trzeba sprawdzać):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,coś dla mnie !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !