Sposób przygotowania

Z 2 szklanek mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 2 żółtek, jednego całego jajka i margaryny zagniatamy ciasto. Schładzamy je około 30 minut w lodówce, a następnie wylepiamy nim wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.

Ser miksujemy ze szklanką cukru, olejem, mlekiem, budyniem, 2 całymi jajkami i 4 żółtkami.
Masę wylewamy na spód i pieczemy całość około godzinę w temp. 180 stopni.

Pod koniec pieczenia sernika ubijamy na sztywno 6 białek stopniowo dodając cukier.
Masę nakłądamy na prawie upieczony sernik i pieczemy jeszcze aż pianka zbrązowieje.
Sernik studzimy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczny...a ja skuszę sie na każdy serniczek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię właśnie taki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    palce lizac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    palce lizac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie wygląda, aż ślinka leci... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    uwielbiam takie serniczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !