Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po marynarsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 50 dag
marchewka 1 sztuka
ziemniak 4 sztuki
seler 1/2 sztuki
cebula 2 sztuki
śmietana 10 dag
sok pomidorowy 1/2 szkl
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny trochę
mąka trochę
olej trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po marynarsku

Filety rozmrozić, umyć, osuszyć w ściereczce, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu. Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami i wzystko podsmażyc na oleju.
Wyłożyć jarzyny na żaroodporny półmisek, ułożyć porcje ryby, zalać śmietaną zmieszaną z sokiem pomidorowym,posypać posiekanym ząbkiem czosnku, doprawić solą
i pieprzem. Piec około 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 26.11.2011 17:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak