Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie siekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 30 dag
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
oliwa trochę
pieprz trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie siekane

Śledzie moczyć 3-4 godziny, a następnie oczyścić, zdjąć skórę, odfiletować i drobno posiekać.Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, wymieszać ze śledziami. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki.Śledzie przybrać cząstkami jajek i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak