Sposób przygotowania

Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dobrze schłodzony boczek lub bekon pokroić w cienkie paski.Boczek podsmażyć na oleju, dodać cebulę i dusić aż
będzie szklista. Dosypać mąkę i mieszając smażyć, aż powstanie jasnożółta gładka masa.
Do boczku i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, zagotować, cały czas mieszając. Dolać rosół, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Zagotować i na 5-7
minut zostawić na małym ogniu nadal od czasu do czasu mieszając. Przyprawić na ostro papryką, oregano, solą,pieprzem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !