Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana warzywami i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 9 sztuk
włoszczyzna trochę
cebula 1 sztuka
olej 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
pomidory 4 sztuki
jaja 2 sztuki
pietruszka trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana warzywami i jajkiem

Umytą paprykę w całości włożyć na 6-8 min do wrzącej wody a następnie wyjąć i wystudzić. Oczyścić z nasion. Włoszczyznę obrać, pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w ćwierćkrażki. Podsmażyć krótko warzywa w połowie przewidzianej ilości tłuszczu, skropić wodą, udusić do miękkości dodając pod koniec duszenia połowę pomidorów obranych ze skórki i drobno pokrajanych. Warzywa zestawić z ognia, przyprawić solą i mieloną papryką, wymieszać z surowymi jajkami, dodać zielonej pietruszki lub kopru. Masa napełnić przygotowana paprykę i ułożyć je w naczyniu dodając resztę tłuszczu oraz pozostałe pomidory obrane ze skórki i pokrojone na małe części. Dusić razem ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak