Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki włoskie z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 40 dag
ser żółty 20 dag
bułka 20 dag
jaja 2 sztuki
oregano 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki włoskie z cukinii

Cukinię umyć, zetrzeć na grubej tarce bez obierania. Przełożyć na sitko, posolić i osączać przez 20 minut. Potem przepłukać i wycisnąć. Rozdrobnić bułkę i na tarce zetrzeć ser. Wymieszać wszystko, dodając jajka i oregano, posolić, posypać pieprzem.
Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodać jeszcze trochę bułki lub bułki tartej. Uformować kuleczki wielkości orzecha.
Podgrzać oliwę na patelni, włożyć kuleczki. Usmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak