Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta renska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 500 g
fasola 200 g
boczek 400 g
cebule 2 sztuki
smalec 20 g
Liść laurowy suszony Prymat trochę
jałowiec 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta renska

Fasole moczyc przec noc w wodzie.Nastepnego dnia gotowac ja ok. 1 godz. w tej samej wodzie razem z boczkiem,lisciem laurowym, jalowcem i odrobina soli i pieprzu.
Dodac kiszona kapuste i gotowac 20 min. Boczek wyjac i pokroic w plastry.
Reszte doprawic do smaku sola i szczypta cukru. Kapuste wylozyc na polmisek. Ulozyc na wierzchu plastry boczku, udekorowac talarkami przyrumienionej na smalcu cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak