Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z drożdżami, oliwką i 3 łyżkami ciepłej wody. Doprawiamy i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 40 minut. Blachę do pizzy nacieramy oliwą. Ciasto do pizzy nakładamy na blachę i odstawiamy jeszcze na 10 minut. Po czasie nacieramy salsą i posypujemy oregano. Układamy plastreki pokrojonej w paski szynki i posypujemy serem. pieczemy w piekarniku w 180 C aż brzegi ciasta się przyrumienią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    uwielbiam domowa pizze
  • 5
    original
    Opublikowano

    gottrina

    uwielbiam domowa pizze
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !