Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ananasowe z kokosową bezą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 16 dag
cukier 16 dag
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
mąka pszenna 28 dag
mąka ziemniaczana 12 dag
proszek do pieczenia maly 1 sztuka
mleko 150 ml
białe wino 3 łyżki
białko 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cukier 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag
budyń śmietankowy 2 łyżki
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ananasowe z kokosową bezą

Margaryną utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkami na gładki krem. Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodać do utartej masy, następnie dodać mleko oraz wino, gładkie i pulchne ciasto wylać na dno wysmarowanej prostokątnej formy(średniej wielkości)na ciasto poukładać odsączone z syropu plastry ananasa i przykryć je bezą kokosową.
Piec w temp.180st około 40 min.
Beza kokosowa:
Białka ubić z cukrem, do sztywnej bezy dodać całe jajko i budyń w proszku, delikatnie wymieszać, na sam koniec dodać wiórki kokosowe .
Najlepiej podać z bitą śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 04.05.2012 22:46
pycha
Wojt@s
Wojt@s 07.02.2012 16:05
extra
misia53 13.11.2011 12:49
bardzo smaczne
kriso 06.11.2011 18:38
rewelacja
gottrina 06.11.2011 09:52
pycha
Natalia37
Natalia37 06.11.2011 09:43
ślicznie wygląda
gosia47-47 06.11.2011 09:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak