Sposób przygotowania

Margaryną utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkami na gładki krem. Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodać do utartej masy, następnie dodać mleko oraz wino, gładkie i pulchne ciasto wylać na dno wysmarowanej prostokątnej formy(średniej wielkości)na ciasto poukładać odsączone z syropu plastry ananasa i przykryć je bezą kokosową.
Piec w temp.180st około 40 min.
Beza kokosowa:
Białka ubić z cukrem, do sztywnej bezy dodać całe jajko i budyń w proszku, delikatnie wymieszać, na sam koniec dodać wiórki kokosowe .
Najlepiej podać z bitą śmietaną .

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !