Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki po Bieszczadzku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
kapusta biała 1/4 główki
mąka 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
kostka wołowa
bułka paryska 1 szt
jajko 2 szt
mleko 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki po Bieszczadzku

Kapustę kroimy w bardzo drobną kosteczkę gotujemy ok 3 min .Studzimy dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku dodajemy do mięsa.Bułkę moczymy w mleku dobrze odciskamy dodajemy do masy mięsnej.Dodajemy jajka .Doprawiamy sola pieprzem i dobrze mieszamy .Formujemy podłużne sznycelki obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor.Usmażone przekładamy do brytwanki zalewamy wodą dodajemy kostkę wołową .Dusimy ok 15 min pod przykryciem .Jeżeli trzeba doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą w płynie .Zaciągamy mąką z śmietaną -zagotowujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 06.02.2012 19:15
świetne sznycelki
gottrina 06.11.2011 09:53
wygladaja smakowicie
Monika111 06.11.2011 08:41
fajne :)
Gabriela5 06.11.2011 08:37
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak