Sposób przygotowania

Kapustę kroimy w bardzo drobną kosteczkę gotujemy ok 3 min .Studzimy dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku dodajemy do mięsa.Bułkę moczymy w mleku dobrze odciskamy dodajemy do masy mięsnej.Dodajemy jajka .Doprawiamy sola pieprzem i dobrze mieszamy .Formujemy podłużne sznycelki obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor.Usmażone przekładamy do brytwanki zalewamy wodą dodajemy kostkę wołową .Dusimy ok 15 min pod przykryciem .Jeżeli trzeba doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą w płynie .Zaciągamy mąką z śmietaną -zagotowujemy .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela5

    bardzo pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    wygladaja smakowicie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    świetne sznycelki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !