Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebule nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
żółtko jajek 2 sztuki
sos mięsny 1 szkl
parówki 180 g
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule nadziewane

Obrac cebule, wlozyc do gotujacej, posolonej wody, gotowac 20 min, wyjac,
ostudzic i wydrazyc. Przeciac cebule u podstawy i wyjac z nich srodek, jesli
nie wychodzi mozna posluzyc sie nozem do jarzyn.Wydrazone srodki cebul posiekac i wymieszac z posiekanymi parowkami, tarta bulka i zoltkami. Dodac sol i pieprz do smaku.
Uzyskana masa napelnic wydrazone cebule, wlozyc do zaroodpornego naczynia,
podlac olejem, po 20 min dodac sos miesny, zakryc przykrywka i piec w sredniej temperaturze, az cebule beda miekkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak