Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
kiełbasa 75 dag
cebula 4 sztuki
oliwa 6-7 łyżek
pasta pomidorowa 4 łyżki
ziele angielskie 6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z jabłek

Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu. Dodać pastę pomidorową i podsmażyć. Kiełbasę pokroić w cienkie paski (przedtem zdjąć osłonkę), wrzucić do cebuli z pomidorami, dodać do smaku przyprawy i sól. Dusić 10-12 minut. Następnie dodać jabłka i dusić jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 03.02.2012 10:34
dobry przepis
Magula 08.11.2011 09:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak