Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy Radziwiłłowskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
wędzony boczek 150 g
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
chleb 3 kromki
grzyby suszone 3 szt
bulion 3/4 szkl
ogórek kiszony 3 szt
cebula 3 szt
smalec 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy Radziwiłłowskie

Grzyby namoczyc, ugotować, pokroić w paski. Mięso pokroić na plastry i rozbić. Cebulę pokroić w piórka, ogórki, boczek i chleb w słupki. Mięso opruszyć sola i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym plastrze położyc po kawałku chleba, cząstce ogórka, boczku i cebuli, zwinąć w rulonik. Opruszyć majerankiem. Obsmażyć na smalcu i udusić podlewając bulionem. Doprawić solą pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak