Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czereśni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 0,5 kg
porzeczki 30 dag
galaretka wiśniowa 2 opakowania
cukier kryształ półl szklanki
białko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czereśni

Czereśnie umyj i osusz oraz wydryluj.Galaretki rozpuśc w 1 litrze wody według przepisu na opakowaniu .Dodaj czereśnie ,wymieszaj i schłódz .Długa foremkę wyłóż folia spożywczą .Wylej tężejąca galaretkę ,wstaw na 1 godzinę do lodówki .Porzeczki umyj osusz .Następnie maczaj je w roztrzepanym białku i obtocz w cukrze .Galaretkę wyjmij z formy i udekoruj porzeczkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 05.04.2013 20:06
świetny deserek
Grazyna0211 30.03.2013 12:40
podoba mi się ten deser
misia53 29.06.2012 00:32
super deserek
ben-ka 19.10.2011 16:30
taki deser musi slicznie wygladać.
Iwusia 25.09.2010 10:49
Musi smakować wyśmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak