Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wbić 1 jajko i zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Ser twarogowy przemielić w maszynce. Żółtka z cukrem utrzeć dodając stopniowo przemielony ser, budyń wymieszany ze śmietanką i pozostałym proszkiem do pieczenia i aromatem. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, włożyć na przygotowaną formę, wyłożyć masę serową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    serniki -moja słabość :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda cudownie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny, puszysty serniczek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    widać że smaczny, bo puszysty i delikatny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !